NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

3 tips als je lid wordt van een VvE

1 Minuten lezen

Een woning kopen is niet niks. Er komt veel bij kijken, vooral als je ook nog eens lid wordt van een VvE. Naast de aspecten van de woning zelf moet je ook rekening houden met het functioneren van de VvE. Als je dit nog niet gewend bent omdat je hiervoor bij je ouders woonden of in een studentenkamer zat is het dus handig om een paar tips te weten. In dit artikel worden een paar tips gegeven die je kan gebruiken als je lid wordt van een VvE. 

Vooroordeel VvE

Een tip die we je zeker willen meegeven is om geen vooroordeel te hebben over de VvE. Er gaan soms slechte verhalen rond maar dit geldt uiteraard niet voor alle VvE’s. In Nederland zijn er zelfs meer goede dan slechte dus je hoeft je geen zorgen te maken. De VvE beheer Amsterdam van Millen3um is een van de best functionerende VvE’s. Je moet dus ten eerste geen slecht beeld hebben. Stap er met een open blik in en dan zul je zien dat het allemaal wel mee valt. 

Jezelf voorstellen

Naast de tip dat je geen vooroordeel moet hebben is het ook verstandig om zo snel mogelijk kennis te maken met de mensen waar je te maken mee gaat krijgen. Bestuursleden van de VvE, je buren naast je en misschien ook je boven en onderburen. Zo kan je direct ook huishoudelijke regels tot je nemen. Je wilt zoveel mogelijk informatie hebben en dit is een goede manier. Zo zal je in de toekomst ook niet snel voor onverwachte verrassingen komen te staan. 

Vragen stellen 

Een woning kopen is niet niks, vooral als je ook nog lid wordt van een VvE. Er zijn veel aspecten waar je op moet letten en voordat je een woning koopt is het dus belangrijk om veel vragen te stellen. De meeste mensen vergeten vragen te stellen over het functioneren van de VvE. Voor de meeste mensen is dit geen prioriteit en dat is soms ook wel logisch. Toch is het verstandig om te doen. Zo kan je alvast veel informatie krijgen en zal je in de toekomst niet voor onverwachte situaties komen te staan.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Hoe een maquette kan helpen een bouwproject te visualiseren

5 Minuten lezen
Het visualiseren van een bouwproject kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als het gaat om complexe ontwerpen. Gelukkig kan een maquette –…
Vastgoed

Investeringen om de duurzaamheid van je woning te verhogen

2 Minuten lezen
Duurzaam wonen kan door je leefstijl te veranderen en zuiniger met je energiegebruik om te gaan. De meest effectieve manier is echter…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *