NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tapijt onderhouden in 2020

1 Minuten lezen

Unieke Perzische tapijten kunnen de eyecatchers zijn van je huis. Het geeft de vloer afwisseling en is voor het gevoel van je voeten ook wel eens lekker. Een tapijt kan wel het mooiste aspect zijn van je interieur, het vereist ook het meeste onderhoud. Goede Perzische tapijten zijn meestal niet goedkoop. Maar als je ze goed onderhoudt kunnen ze zeer lang mee gaan. In dit artikel geven wij jou 3 handige tips over hoe jij je tapijt goed kunt schoonmaken. Zonder veel geld uit te geven aan bijvoorbeeld reinigingsbedrijven kan je tapijt er weer uitzien als nieuw.

Altijd deppen!

Het allerbelangrijkste als het gaat om tapijten schoonmaken: Altijd deppen! Wrijven maakt het namelijk alleen maar erger. Je moet altijd deppen. Het liefst zo snel mogelijk nadat bijvoorbeeld een vlek is aangebracht. Als je wrijft gaat de viezigheid alleen maar dieper in het tapijt zitten. Deppen met een schone doek en doe daar een beetje lauw water op. 

Heb je onder het tapijt parket liggen dat door de vloeistof is beschadigd, dan is het wellicht tijd om nieuwe parketplanken te leggen. Deze moet je eventueel opschuren en lakken. Daarnaast zijn gereedschappen als een schuurdiamant of polymeer- of acrylkit ook nodig.

Gebruik citroensap

Als tapijtreiniger niet werkt, probeer dan eens citroensap. Ook dit kan je gewoon weer bij je lokale supermarkt aanschaffen. Citroensap kan je echter alleen gebruiken op een wit tapijt. Dit komt omdat een citroen een eigenschap heeft waardoor ze kunnen bleken. Een paar druppels kunnen al voldoende zijn. Zo niet, meng citroensap dat met water en wasmiddel. 

Investeer in een stoomreiniger

Er zijn veel middeltjes die je kan gebruiken om vlekken er uit te halen. Maar in een tapijt zitten ook veel stofdeeltjes. Met alleen stofzuigen verwijdert niet al deze viezigheid. Daarom is een stoomreiniger een goede investering. Dit is wat duurder, maar zo kan je jouw tapijt wel optimaal onderhouden. Het wordt aangeraden om eens in de 3 maanden je tapijt te reinigen met een stoomreiniger. 

Het is belangrijk dat jij je tapijt goed onderhoud. Zo haal je het meeste uit je investering en heb je er langer plezier van. Door een paar simpele maatregelen kan je tapijt er steeds uitzien als nieuwe en bespaar je veel kosten.

Gerelateerde berichten
Interieur

Een interieurspecialist inhuren

6 Minuten lezen
Overweegt u een interieurspecialist in te huren voor uw woning of bedrijf? Een interieurspecialist kan u helpen de perfecte ruimte te creëren…
Interieur

3 handige manieren om meer ruimte te creëren in jouw huis

3 Minuten lezen
Wanneer je in een kleine woning woont, of zelfs expres voor tiny living hebt gekozen, moet je zeer creatief en handig met…
Interieur

Tips voor het kiezen van gordijnen

2 Minuten lezen
Je zult er misschien niet meteen aan denken maar ook je gordijnen zul je moeten kiezen. Vaak ga je gordijnen kiezen wanneer…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *