NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Investeringen om de duurzaamheid van je woning te verhogen

2 Minuten lezen

Duurzaam wonen kan door je leefstijl te veranderen en zuiniger met je energiegebruik om te gaan. De meest effectieve manier is echter om te investeren in je woning. In deze blog lees je over enkele manieren hoe je dit kunt bereiken.

Heb je meerdere huizen of panden in je bezit en wordt het lastig om alles te beheren? Dan kan je hulp inschakelen om de administratie en financiële zaken op structurele wijze rond te krijgen. VvE beheer Amstelveen helpt je met diensten op maat en biedt verder onderhoud aan de woningen of appartementen.

Isoleren van je woning

De eerste stap naar een duurzamere woning is je woning beter isoleren. Een gespecialiseerd bedrijf kan binnen één of twee dagen isolatiemateriaal aanleggen in jouw woning. Dit zal ervoor zorgen dat je huis altijd een lekker binnentemperatuur heeft. De warmte blijft namelijk beter in je woning en je zult geen last meer hebben van tocht. Op gezondheidsgebied is dit ook een positieve ontwikkeling, omdat er veel bacteriën in tocht kunnen zitten en daar je kun ziek van worden. Op financieel vlak is isolatie ook zeer gunstig, omdat je maandelijks lagere energiekosten zult hebben en je de waarde van je woning stijgt door te kiezen voor isolatie.

Mocht je zelf aan de slag willen gaan om te klussen aan het huis dan kun je voor handige tips terecht bij klusvisie.nl.

Zonne-energie

Een andere investering die je kunt overwegen is om te investeren in een zonneboiler of in zonnepanelen. Beide wekken energie op door middel van de zon. Indien je meer energie opwekt dan je verbruikt kun je dit terug leveren aan je energieleverancier. De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar en deze is binnen tien jaar terug te verdienen met je besparingen. Vervolgens kun  je dus genieten van gratis zonne-energie. Met beide investeringen draag je bij aan een beter milieu.

Een warmtepomp

De traditionele op gas gestookte cv-ketel stoot veel CO2 uit en dit vervuild de lucht en het milieu enorm. Als vervanger van je cv-ketel zou je een warmtepomp kunnen aanschaffen. De warmtepomp reduceert deze CO2-uitstoot tot nul en is daarnaast een veiliger alternatief. De warmtepomp kan zorgen voor een heerlijke constante gelijkmatige temperatuur in je woning.

Energieneutraal wonen

In de bovenstaande voorbeelden heb je gezien hoe jezelf energie kunt opwekken als je investeert in een zonneboiler, een warmtepomp of zonnepanelen. Isolatie is wellicht de beste keus om mee te beginnen. Mocht je echter volledig voor duurzaam willen gaan dan kun je net als 12.000 andere huishoudens in Nederland gaan voor een energieneutrale woning. Energieneutraal wonen wil zeggen dat je niet meer energie verbruikt dan jezelf opwekt. Woningen die dit doen combineren dus vele opties die hierboven zijn genoemd. Gelukkig kun je subsidies krijgen van de overheid over dit soort duurzame investeringen.

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Hoe een maquette kan helpen een bouwproject te visualiseren

5 Minuten lezen
Het visualiseren van een bouwproject kan een ontmoedigende taak zijn, vooral als het gaat om complexe ontwerpen. Gelukkig kan een maquette –…
Vastgoed

3 tips als je lid wordt van een VvE

1 Minuten lezen
Een woning kopen is niet niks. Er komt veel bij kijken, vooral als je ook nog eens lid wordt van een VvE….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *