NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

De 4 beste tips voor het vernieuwen van de tuin

2 Minuten lezen
bloemen en buitenstoel

Ben jij van plan om je tuin helemaal om te gooien? Of ben je net in een nieuw huis gaan wonen en ga je de hele tuin verbouwen? Kijk dan niet verder. In dit artikel geven we jou de 4 beste tips waarmee jij je tuin een frisse en moderne uitstraling kan geven.

De verlichting 

Veel mensen denken bij het inrichten van de tuin niet direct aan de verlichting. Terwijl dit juist het aspect is dat je tuin een hele andere sfeer kan geven. En niet alleen ‘s avonds, Als je goed met verlichting omgaat kan het ook overdag iets toevoegen in je tuin. Waarschijnlijk ken je wel een hoekje in de tuin tussen de beplating waar nooit licht op komt. Als je in zo een hoekje naast of onder de beplating een tuinspot plaats, brengt dit de hele dag licht in de tuin en zorgt het ervoor dat de beplanting extra opvalt.

Daarnaast zijn tuinspots perfect voor naast het looppad. Bijvoorbeeld net in het gras of in de beplanting, Dit zorgt voor een zeer unieke en moderne uitstraling. De volgende twee tips voor de verlichting van de tuin zijn wel meer voor s’ avonds bedoeld, maar dienen ook wanneer ze uitstaan als tuindecoratie. ‘s Avonds kan je bij je zitplek veel zweer toevoegen door kaarsen in een lantaarn. Deze lantaarns kan je op de tafel maar ook naast de zitplek zetten. Een tweede tip voor de verlichting van je zitplek is om gebruik te maken van een lichtsnoer of prikkabel die je boven de zitplek hangt.

Grote tuintegels

Een ander ding wat we heel veel zien in moderne tuinen zijn grote grijze of antraciete tuintegels. De tuintegels hebben meestal een formaat iets kleiner dan een vierkante meter. Deze tegels zijn vooral mooi als je ze als looppad gebruikt, en ze dan 10 centimeter uit elkaar legt. Dit heeft het beste effect wanneer je om de tegels gras laat groeien of grijze kiezelstenen legt.

Als je toch voor het grote onderhoud kiest, neem dan ook de tijd om alles nieuw te verven zodat het er weer gelikt uitziet. Bij Scandinavische Verf kun je kwalitatieve verfsoorten halen.

Meer plantenbakken en bloempotten

De juiste plantenbakken en bloempotten kunnen heel veel doen voor een tuin. In een moderne tuin zijn voor houten en stenen rechthoekige plantenbakken op verschillende hoogtes erg populair. Door veel hoogteverschillen creëer je een extra dimensie in je tuin. Maar ook voor minder moderne tuinen kunnen plantenbakken en bloempotten het verschil maken. Zet bijvoorbeeld in een hoek veel verschillende soorten bloempotten dicht op elkaar. Dit geeft een fris en speels uiterlijk aan je tuin.

Het kiezen van tuinmeubels

De meeste tijd in je tuin zal je waarschijnlijk doorbrengen zittend of liggend op je tuinmeubilair. Alleen daarom al is het kiezen van het juiste tuinmeubilair ontzettend belangrijk. Of wat dacht je van een pellet bbq?Bij het kiezen van tuinmeubilair moet je altijd van te voren weten wat voor stijl, thema en kleurenschema je wil. En zorg dat alle tuinmeubels aan deze stijl en kleuren voldoen. Wanneer je verschillende stijlen en kleuren gaat mixen lijkt de tuin snel rommelig en minder fris. Ook is het belangrijk om de stijl van je tuinmeubilair aan te laten sluiten op de stijl van de rest van de tuin.    

Hopelijk hebben deze tips voor een moderne tuin je geholpen om inspiratie op te doen voor je eigen tuin.

Gerelateerde berichten
Tuin

De voordelen van een speelhuisje met glijbaan

2 Minuten lezen
Denk je erover na om een speelhuisje met glijbaan te kopen voor je kind? Dan heb je ontzettend veel opties als het…
Tuin

Welke soorten terrasplanken zijn er?

1 Minuten lezen
Je terras is wel toe aan een opknapbeurt. Welke weersomstandigheden die arme planken hebben moeten doorstaan is niet normaal. Regen, hagel, sneeuw…
Tuin

De Wit Hekwerken voor beveiliging of extra gemak bij je schuifpoort

1 Minuten lezen
Heb je net je hekwerk met schuifpoort laten installeren door de specialisten van De Wit Hekwerken maar wil je toch nog wat…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *