NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Welke soorten terrasplanken zijn er?

1 Minuten lezen
terrasplanken met zwembad

Je terras is wel toe aan een opknapbeurt. Welke weersomstandigheden die arme planken hebben moeten doorstaan is niet normaal. Regen, hagel, sneeuw en tegenwoordig ook regelmatig stormen. Je twijfelt of je de oude planken wilt houden of dat je voor nieuwe terrasplanken wilt gaan. En als je nieuwe terrasplanken zou willen, welke soort terrasplanken dan?

Thermowood terrasplanken

Thermowood is een term die de laatste jaren erg bekend is geworden. Thermowood is eigenlijk een duurzame vorm van hout. De meeste thermowood planken worden gemaakt uit naaldhout of hardhout. Dit hout wordt door stoom in een oven thermisch gemodificeerd naar bruikbaar en stevig hout. Het hout krijgt door de hitte in de oven een langere levensduur en een hogere stabiliteit. Thermowood staat specifiek bekend als een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout. Dit omdat door door het thermisch modificeren de eigenschappen van het hout veranderen en ze gaan lijken op de eigenschappen van tropisch hout.

Siberisch Lariks planken

Siberisch Lariks terrasplanken zijn terrasplanken gemaakt uit de naaldbomen met de naam… Siberisch Lariks. Verrassend he? Deze naaldbomen behoren tot de hardste soorten naaldbomen waardoor het hout van deze bomen erg sterk is. Dit zorgt ervoor dat het hout niet snel gaat schimmelen of verrotten door weersomstandigheden. Siberisch Lariks raakt ook niet vaak erg aangetast door insecten en is daarom ideaal om buiten aan te leggen. 

Grenen houtsoorten

Als je nou mooie terrasplanken wilt aanleggen maar liever niet al te veel geld uitgeef aan je tuin zijn Grenen terrasplanken de oplossing. Grenen terrasplanken zijn erg geliefd omdat ze voor kwaliteit staan plus goedkoop ingekocht kunnen worden vergeleken met andere terrasplanken. Grenen terrasplanken kunnen goed tegen insectenschade, schimmels maar ook vocht. Echter is deze soort het minst duurzaam van alle drie de besproken soorten terrasplanken uit dit artikel.

Soorten terrasplanken

Er zijn behoorlijk wat soorten terrasplanken. Zo kan je onder andere kiezen voor het duurzame Thermowood, de sterke Siberische Lariks of het goedkopere Grenen. Alledrie de soorten kunnen in principe hetzelfde, maar staan bekend om een eigen aparte eigenschap waar ze in uitblinken. Deze eigenschappen zijn dan ook datgene wat ze onderscheid van elkaar. Met een professioneel schoonmaakbedrijf houd je al je soorten hout goed schoon.

Gerelateerde berichten
Tuin

De voordelen van een speelhuisje met glijbaan

2 Minuten lezen
Denk je erover na om een speelhuisje met glijbaan te kopen voor je kind? Dan heb je ontzettend veel opties als het…
Tuin

De 4 beste tips voor het vernieuwen van de tuin

2 Minuten lezen
Ben jij van plan om je tuin helemaal om te gooien? Of ben je net in een nieuw huis gaan wonen en…
Tuin

De Wit Hekwerken voor beveiliging of extra gemak bij je schuifpoort

1 Minuten lezen
Heb je net je hekwerk met schuifpoort laten installeren door de specialisten van De Wit Hekwerken maar wil je toch nog wat…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *