NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Business

De verbeteringen in de Ultimaker S5

1 Minuten lezen
3d printer hand


Volgens velen is de Ultimaker S5 de printer die het 3D printen naar een nieuwe tijd bent. Deze printer heeft het verzorgen van prints een flink stuk gemakkelijker gemaakt. Dit heeft vooral te maken met de gebruikte technieken. Het printen in lagen die heel exact op elkaar passen, maakt werken in detail nog beter mogelijk. Met als gevolg dat de kwaliteit in alle opzichten toeneemt. De eindproducten kloppen nog beter en zijn ook nog sterker dan voorheen. Het zijn zaken die eraan bijdragen dat meer en meer gebruikgemaakt wordt van printers. De S5 biedt meer.

Scherp printen vanaf het begin
Het 3D printen moet scherp gebeuren. Dit is vanaf de eerste laag al het geval. Daarom heeft de fabrikant de Ultimaker S5 hier ook op ontworpen. Zo is het gebruikelijk om eerst het ontwerp en de oppervlakte met elkaar te vergelijken. Dit zorgt ervoor dat de printer die ideale eerste laag filament kan aanleggen. Dit is nodig om een stabiele basis te leggen. Dit systeem is het levellingsysteem. Op deze wijze worden afwijkingen opgevangen voor de print gemaakt wordt. Het printerbed is hier ook belangrijk in om voor betere resultaten te kunnen zorgen dan andere modellen kunnen.

De rol van de sensors
De vernieuwende werkwijze van de Ultimaker S5 zit in de sensors. Dit komt omdat op deze manier verschillende scans van het project te maken zijn tijdens het printen. Dit helpt bij het bieden van een optimaal resultaat. De 3D printer kan zelf afwijkingen en oneffenheden vroegtijdig herkennen en deze opvangen. Dat komt doordat de oppervlakte op de Z-as variabel is in deze printer. Dat maakt correcties op X en Y flink gemakkelijker. Dit was in het verleden juist een probleem in veel modellen te noemen. Dit speelt een belangrijke rol in heel veel verschillende soorten gebruiksvormen.

Ideaal voor het ontwerpen
De Ultimaker S5 is vooral vernieuwend op het gebied van ontwerpen. Dit gaat om zoveel voordelen, dat het onmogelijk is om dit allemaal kort te beschrijven. Het is juist zo dat er door ermee aan de slag te gaan veel ontdekt kan worden. De groei die te realiseren is met deze printer, is aantrekkelijk voor elke onderneming. Het gaat dan ook om meer dan ontwerpen alleen. Ook produceren is er goed mee mogelijk. De mate van flexibiliteit zorgt voor de juiste mate van productie in elke situatie. Dit zijn allemaal grote voordelen die voor iedere gebruiker gelden.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *