NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Deze stappen moet je volgen als je duurzaam wilt gaan wonen

1 Minuten lezen

Duurzaam leven wil zeggen je het verschil probeert te maken voor het klimaat en je energieverbruik gaat verminderen. In deze blog geef ik je enkele stappen die je zou moeten volgen om echt verschil te gaan maken en het klimaat te sparen.

Isolatie

De eerste stap is kiezen voor isolatie. De isolatie werkzaamheden zijn door een professioneel bedrijf zo uitgevoerd en hebben vele voordelen. Je gaat uiteraard meer energie besparen en dus energiekosten, maar ook je woningwaarde stijgt erdoor. Tenslotte zul je comfortabeler gaan wonen door een lekkerder binnenklimaat en geen last meer hebben van tocht in huis.

Energieverbruik omlaag dringen

Met isolatie heb je jouw energieverbruik al omlaag gedrongen, maar dit kan je nog verder doen met kleine dagelijkse aanpassingen. Zo kun je de verwarming lager zetten, elektrische apparaten vaker en meer uitzetten en kiezen voor apparaten met een beter energielabel. Deze acties moet je bewust gaan uitvoeren en dan zul je merken dat je naar een jaar aardig wat bespaart hebt.

Kies voor groene energie

De derde stap is om te kiezen voor groene energie. Groene energie is beter voor het milieu, omdat de energie wordt opgewekt uit natuurlijke en onuitputbare bronnen. Zonnepanelen zijn hier een goed voorbeeld van, omdat de energie hier wordt opgewekt door de zon. Zelfs in Nederland kun je meer dan genoeg zonne-energie opwekken. Andere goede opties zijn een zonneboiler of een warmtepomp.

Energieneutraal wonen

De laatste stap is enkel voor de gene die echt voor de 100% voor duurzaamheid willen gaan. In Nederland zijn inmiddels meer dan 12.000 energieneutrale woningen. Dit zijn woningen die niet meer energie gebruiken dan ze zelf opwekken. Dit vergt aardig wat aanpassingen, maar je helpt het milieu wel enorm en je bespaart veel energiekosten. Als je de eerste drie stappen uitvoert doe je echter al een hoop voor milieu en draag je bij aan een beter klimaat.

Gerelateerde berichten
Huis

Plissé hordeuren: antwoorden op veelgestelde vragen

2 Minuten lezen
Plissé hordeuren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren die hun huis willen beschermen tegen insecten zonder in te leveren op stijl…
Huis

Op deze manieren kun je duurzamer gaan wonen

2 Minuten lezen
Duurzaam wonen zijn niet zomaar modewoorden, het is ook echt de toekomst.We moeten met z’n alle het milieu gaan verbeteren en daarvoor…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *