NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Op deze manieren kun je duurzamer gaan wonen

2 Minuten lezen

Duurzaam wonen zijn niet zomaar modewoorden, het is ook echt de toekomst.
We moeten met z’n alle het milieu gaan verbeteren en daarvoor moeten zuiniger omgaan met ons energie verbruik. Duurzame woningen zijn erg veel geld waard op de woningmarkt, omdat dit huizen zijn die je in de toekomst veel zult zien. In deze blog lees je hoe je jouw woning duurzamer kunt maken.

Isoleren van jouw woning

Een paar maanden terug heb ik geïnvesteerd in spouwmuur werkzaamheden en nu is het heerlijk warm in huis. Het is niet meer nodig om met een warme trui aan binnen te zitten en de verwarming hoeft niet meer zo hoog, waardoor ik veel energie en kosten bespaar op mijn rekening. Dit zijn dus twee grote voordelen van isolatie: comfortabel wonen en kosten besparen op de rekening, daarnaast is het dus nog goed voor het milieu.

Zonne-energie

Tegenwoordig zie je steeds meer mensen die gebruik maken van zonne-energie. Zonnepanelen op de daken van woningen is inmiddels een vertrouwd beeld geworden. De investering is in eerste instantie hoog, maar op de lange termijn is dit een zeer gunstige financiële deal. Over het algemeen gaan zonnepanelen bijna dertig jaar mee en op den duur ga je dus genieten van gratis zonne-energie.

Warmtepomp

Een warmtepomp is een alternatief voor de gasgestookte cv-ketel. Ook dit is dus een voordeel hoe je van grijze energie (de cv-ketel op gas) over kunt gaan naar groene energie (de warmtepomp). Er zijn tegenwoordig zelfs mensen die gasloos wonen. Dit is uiteraard erg gunstig voor het milieu, omdat de CO2-uitstoot verminderd moet worden. Een warmtepomp is echter wel een flinke investering, maar je gaat direct geld besparen op de energierekening en je kunt subsidies krijgen over het aanschafbedrag.

Verander ook je levensstijl

In de bovenstaande alinea’s heb ik het gehad over investeringen voor jouw woning. Isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp zijn drie goede mogelijkheden als je wilt verduurzamen. Je kunt echter ook al duurzamer gaan leven door je levensgewoonten iets aan te passen. Voorbeelden zijn er zat, zo kun je korter douchen, niet meer in bad gaan, met de fiets (i.p.v. de auto) ergens naar toe gaan en afval scheiden. Naast deze voorbeelden zijn er nog vele andere. Begin met kleine aanpassingen en zie dat je eigen niet zoveel nodig hebt. Hopelijk heeft deze blog je aan het denken gezet en kun je er iets mee gaan doen.

Gerelateerde berichten
Huis

Plissé hordeuren: antwoorden op veelgestelde vragen

2 Minuten lezen
Plissé hordeuren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren die hun huis willen beschermen tegen insecten zonder in te leveren op stijl…
Huis

Deze stappen moet je volgen als je duurzaam wilt gaan wonen

1 Minuten lezen
Duurzaam leven wil zeggen je het verschil probeert te maken voor het klimaat en je energieverbruik gaat verminderen. In deze blog geef…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *