NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tips voor het kiezen van gordijnen

2 Minuten lezen

Je zult er misschien niet meteen aan denken maar ook je gordijnen zul je moeten kiezen. Vaak ga je gordijnen kiezen wanneer je al wat verder bent met de rest van je inrichting en tijd hebt om naar de details te bekijken. De best passende gordijnen zijn erg belangrijk en noodzakelijk in een woning. Ze bepalen de sfeer in huis, de temperatuur en ook hoeveel lichtinval er binnen komt. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je gordijnen gaat uitzoeken. Stem ze af op het interieur zoals bij een industriële salontafel, stoelen, banken of behang. Om je goed op weg te helpen met het maken van de beste keuzes hebben wij voor jou enkele tips op een rijtje gezet. 

Een neutrale kleur

De gordijnen in de woonkamer zullen erg gaan opvallen en daarom is het verstandig om voor een neutrale kleur te gaan voor je gordijnen. Bekijk de rest van je inrichting eens goed en ga na welke kleur hier mooi bij zou staan. Wil je je gehele inrichting in hetzelfde thema hebben? Ga dan voor gordijnen in kleuren die ook terugkomen in andere meubelstukken. Wanneer je niet teveel aandacht wilt leggen op de gordijnen dan kun je ze beter heel licht houden zoals beige of pastel kleuren. Houd je wel van een mooi contrast? Kies dan gordijnen in een kleur die net een paar tinten verschilt met de rest van je inrichting. Dit betekent dus dat de gordijnen net wat donkerder of lichter kunnen zijn dan de rest. Leent je huis zich niet voor het herinrichten van je woonkamer en bijpassend interieur? Dan kan je overwegen om te verhuizen met verhuisbedrijf Maastricht naar een plek waar je alle meubels, de inrichting en de gordijnen op elkaar kunt afstemmen.

De functie

Gordijnen vervullen verschillende functies. Een van die functies is dat deze doeken het daglicht tegen moeten houden. Houd dit tijdens het maken van een keuze dus goed in gedachten. Zo voorkom je dat je straks gordijnen koopt die er wel mooi uitzien maar eigenlijk alleen maar voor de sier gebruikt kunnen worden. Vraag dus altijd na of de gordijnen wel volledig verduisterend zijn of test dit zelf voordat je iets gaat kopen. Ook wanneer je gaat voor rolgordijnen zul je na moeten gaan of deze wel een verduisterende functie hebben. Want een gordijn kan er nog wel zo mooi uitzien, als ze het licht niet tegen houden heb je er alsnog niet heel erg veel aan. 

De uitstraling  

De meeste woonkamers stralen een bepaalde stijl uit. Het is dan dus ook belangrijk dat je gordijnen kiest die in dezelfde stijl passen. Is je interieur klassiek, modern of misschien wel heel vernieuwend? Wat de uitstraling van je woonkamer ook is, bij elke stijl passen weer andere mooie gordijnen. Ook het soort materiaal en stof moet gekozen worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor natuurlijke stoffen of juist voor handgemaakte gordijnen. Er is genoeg keuze dus bedenk goed wat er het beste in jouw woonkamer past. Vind je het moeilijk om dit te bepalen? Laat je dan adviseren door een deskundige. In sommige gevallen kunnen zij zelfs op maat gemaakte gordijnen voor je ontwerpen. 

Wij hopen dat bovenstaande tips jou gaan helpen in je zoektocht naar de beste gordijnen voor in jouw woonkamer. Het lijkt nu misschien alsof dit een erg lastige klus is maar wanneer je de tips stapje voor stapje opvolgt zul je zien dat het helemaal niet zo moeilijk is als je had gedacht. Investeer nu wat tijd en energie in het zoeken naar de perfecte gordijnen zodat je er nog jaren van kunt genieten.

Gerelateerde berichten
Interieur

Ruwe houten meubels

3 Minuten lezen
Hout is al eeuwenlang een van de meest geliefde materialen voor het maken van meubels. De warmte, de duurzaamheid en de tijdloze…
Interieur

Waarom een tweedehands klok kopen? Tips voor de perfecte vondst!

2 Minuten lezen
Ben je op zoek naar een stijlvolle en unieke klok voor in je interieur, maar wil je niet de hoofdprijs betalen voor…
Interieur

Ledverlichtingen voor in de woonkamer

2 Minuten lezen
Het is nu mogelijk om de helderheid van LED-licht te regelen. U kunt de verlichting in uw kamer aanpassen aan de huidige…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *