NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

3 handige manieren om meer ruimte te creëren in jouw huis

3 Minuten lezen

Wanneer je in een kleine woning woont, of zelfs expres voor tiny living hebt gekozen, moet je zeer creatief en handig met je ruimte omgaan. In dit artikel lichten we twee manieren uit waardoor jij meer kan halen uit de beperkte ruimte die je hebt. Eerst gaan we je verschillende opklapbare bedden laten zien, die mogelijk handig zijn voor bij jou thuis. En daarna gaan we je tips geven over hoe je opbergruimte kan creëren in een kleine woning.

Eenvoudige meubels

Een manier om ruimte te besparen is om eenvoudige meubels in je huis te nemen die niet al te groot zijn. Door de vaak rechthoekige vormen kan je makkelijker meubelstukken naast elkaar plaatsen. Zo leent industrieel meubilair zich daar goed voor. Neem bijvoorbeeld een eettafel met bijpassende eetkamerstoel industrieel om de uitstraling compleet te maken.

Multifunctionele bedden

Een bed neemt eigenlijk heel veel ruimte in beslag. Het neemt namelijk al snel meer dan een ruimte van 2 bij 2 meter in beslag, waar je voorderest helemaal niks mee kan. We geven je nu een aantal voorbeelden van multifunctionele bedden of bedden die je overdag kunt opklappen zodat je meer ruimte beschikbaar hebt.

We kunnen niet anders dan te beginnen met het beroemde murphy bed. Dit is waarschijnlijk het eerste opklapbare bed wat ooit heeft bestaan. Dit is een bed die je overdag makkelijk verticaal tegen de muur kan plaatsen, of bijvoorbeeld in een kast kan klappen. Zo dat je de ruimte die het bed inneemt overdag voor andere dingen kan gebruiken.

Je hebt in de loop der jaren meerdere varianten gekregen op het murphy bed, zo ook het multifunctionele bureaubed. Het is een beetje hetzelfde idee als een murphy bed in een kast, maar dan met een bureau aan de kast vast. Dit bureau schuift tijdens het uitklappen van het bed onder het bed. Terwijl het bureau niet kantelt, en de spullen dus kunnen blijven staan.

En voor wanneer vrienden blijven overnachten bestaan er gemakkelijk uitklapbare houten bedden, die je ook weer helemaal op kunt vouwen tot een kleine rechthoek, die je heel gemakkelijk op kunt bergen. Je kan er ook voor kiezen om zulk meubilair zelf te maken. Als je deze doet is het zaak dat de schuivende onderdelen soepel werken. Daarvoor is het opschuren met een hoge kwaliteit schuurstrook van belang. Dergelijk materiaal is ook te gebruiken voor bijvoorbeeld het schuren van parket in de slaapkamer.

Ook bestaat er nu bedden die je overdag kan transformeren in een loungestoel of een bijzettafel. Deze constructie kan je gemakkelijk in en uitklappen en is uiteraard super multifunctioneel.

Handige opbergruimtes

In een kleine woning kan een kast veel ruimte in beslag nemen. En dit terwijl kasten vaak best overbodig zijn. Want er zijn namelijk heel veel onbenutte ruimtes in je huis, waar jij opslagruimte van kan maken. Welke ruimtes dit zijn gaan we je nu vertellen.

Ten eerste moet je slim gebruik maken van de ruimte onder de kast. Dit is iets wat in tiny houses heel veel gedaan wordt. Je kan bijvoorbeeld opbergvakjes maken onder je trap, die niet alleen nuttig zijn, maar er ook stijlvol uitzien. Maar je kan ook gewoon een koelkast of wasmachine onder je trap inbouwen.

Ten tweede kan je veel handiger gebruik maken van de ruimte onder je bank. Bij de meeste banken is de ruimte onder het zitoppervlak volledig onbenut. Dit is zonde want het is een hele grote ruimte. Als je in deze ruimte lades of opslagboxen maakt kan je hier dan ook veel spullen in kwijt.

Ten derde moet je creatief zijn met het gebruik van lades in je keuken. Als je goed gaat kijken heeft een keuken vaak best veel onbenutte ruimte. Zo ook de ruimte tussen de vloer en de keukenkastjes, daar zit vaak een dikke plint zonder iets erachter. Gebruik deze ruimte om extra laden in je keuken te maken. Daarnaast kan je dubbel lades maken. Zoals een dubbel la in je besteklade, waardoor je twee keer zo veel bestek kwijt kan in dezelfde ruimte.

Bedankt voor het lezen van dit artikel. Hopelijk heb je door dit artikel inspiratie gekregen om de ruimte in je eigen huis beter te gaan benutten.

Gerelateerde berichten
Interieur

Ruwe houten meubels

3 Minuten lezen
Hout is al eeuwenlang een van de meest geliefde materialen voor het maken van meubels. De warmte, de duurzaamheid en de tijdloze…
Interieur

Waarom een tweedehands klok kopen? Tips voor de perfecte vondst!

2 Minuten lezen
Ben je op zoek naar een stijlvolle en unieke klok voor in je interieur, maar wil je niet de hoofdprijs betalen voor…
Interieur

Ledverlichtingen voor in de woonkamer

2 Minuten lezen
Het is nu mogelijk om de helderheid van LED-licht te regelen. U kunt de verlichting in uw kamer aanpassen aan de huidige…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *