NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Plissé hordeuren: antwoorden op veelgestelde vragen

2 Minuten lezen

Plissé hordeuren zijn een populaire keuze voor veel huiseigenaren die hun huis willen beschermen tegen insecten zonder in te leveren op stijl en comfort. Misschien heb je er zelf ook over nagedacht om zo’n deur aan te schaffen, maar zit je nog met vragen. In dit artikel beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over plissé hordeuren, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt nemen.

Wat is een plissé hordeur en hoe werkt het?

Een plissé hordeur is een type hordeur waarbij het gaas in plooien (plissé) is gevouwen. Dit gaas schuift soepel langs een geleiderail, waardoor je de deur gemakkelijk kunt openen en sluiten. De plissé hordeur kan zowel aan de binnen- als buitenzijde van een deur of raam worden gemonteerd en wordt vaak gebruikt bij schuifpuien en openslaande deuren.

Wat zijn de voordelen van een plissé hordeur?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan plissé hordeuren:

  • Ze zijn stijlvol en passen bij elk interieur.
  • Ze zijn gemakkelijk te bedienen en lopen soepel langs de geleiderail.
  • Ze zijn eenvoudig te monteren en te demonteren.
  • Ze nemen weinig ruimte in beslag, waardoor ze geschikt zijn voor kleine ruimtes.
  • Ze zijn duurzaam en kunnen tegen een stootje.

Zijn plissé hordeuren geschikt voor alle soorten deuren en ramen?

Plissé hordeuren zijn geschikt voor de meeste soorten deuren en ramen, zoals schuifpuien, openslaande deuren, enkelvoudige deuren en draai-kiepramen. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen en eventuele speciale wensen door te geven aan de leverancier, zodat de hordeur perfect past.

Hoe meet ik de juiste maat voor mijn plissé hordeur?

Het meten van de juiste maat is cruciaal voor een goede pasvorm en werking van je plissé hordeur. Meet de breedte en hoogte van het deur- of raamkozijn op meerdere punten, en neem de kleinste maat. Geef deze maten door aan de leverancier, die je kan adviseren over de juiste maat voor jouw situatie.

Hoe installeer en onderhoud ik mijn plissé hordeur?

De installatie van een plissé hordeur op maat is meestal vrij eenvoudig en kan door de meeste mensen zelf worden gedaan. Volg de instructies van de fabrikant op en zorg ervoor dat de geleiderail goed bevestigd en uitgelijnd is. Wat betreft onderhoud, is het belangrijk om het gaas en de geleiderails regelmatig schoon te maken, en de sluitingen af en toe in te spuiten met siliconenspray.

Plissé hordeuren zijn een stijlvolle en praktische oplossing om insecten buiten te houden zonder concessies te doen aan het comfort in huis. Ze zijn geschikt voor de meeste deuren en ramen en bieden verschillende voordelen, zoals eenvoudige bediening, duurzaamheid en weinig benodigde ruimte. Met de juiste metingen en onderhoud kunnen plissé hordeuren jarenlang meegaan en zorgen voor een aangename leefomgeving.

Als je overweegt om een plissé hordeur aan te schaffen, neem dan de tijd om je vragen te stellen en je goed te informeren. Het is belangrijk om de juiste maat en stijl te kiezen die bij jouw woning en wensen past. Een goed geïnstalleerde en onderhouden plissé hordeur zal je wooncomfort verhogen en je huis beschermen tegen ongewenste insecten, terwijl het tegelijkertijd een stijlvolle toevoeging is aan je interieur.

Gerelateerde berichten
Huis

Deze stappen moet je volgen als je duurzaam wilt gaan wonen

1 Minuten lezen
Duurzaam leven wil zeggen je het verschil probeert te maken voor het klimaat en je energieverbruik gaat verminderen. In deze blog geef…
Huis

Op deze manieren kun je duurzamer gaan wonen

2 Minuten lezen
Duurzaam wonen zijn niet zomaar modewoorden, het is ook echt de toekomst.We moeten met z’n alle het milieu gaan verbeteren en daarvoor…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *